EUzičke razglednice: Nihad Hrustanbegović - 'Une belle journée'

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice: Nihad Hrustanbegović - 'Une belle journée'

Nihada Hrustanbegovića već smo slušali u našim EUzičkim razglednicama kada smo predstavljali istaknute evropska umjetnike na harmonici

EUzičke razglednice: Evropljani i harmonika, a u današnjoj emisiji (srijeda 18.30, repriza u subotu u 17 sati) predstavljamo njegov sedmi solo album Une belle journee.

Ovo je za klasično obrazovanog harmonikaša, rođenog u Bijeljini koji živi i radi u Amsterdamu, nakon 2010. godine prvi album na kome izvodi vlastite kompozicije.

Prvi dio ovog muzičkog triptiha počinje pjesmom Tango Village, a na početku kompozicije imamo skoro dvije minute sviranja samo lijevom rukom:

Hrustanbegović, koji je prošle godine prvi objavio kompletno djelo Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija odsvirano na harmonici i dobio izvrsne kritike, na svoj novi album album Une belle journee uvrstio je 12 kompozicija. Tu su numere iz holandskog dokumentarnog filma Natural Born Farmer Jacka Janssena, snimci s koncerata i eksperimentalni snimci.

U današnjoj emisiji uživat ćemo u Nihadovom specifičnom muzičkom jeziku koji je nastao pod utjecajima klasične, etno, duhovne i savremene muzike.

Više o Nihadu Hrustanbegoviću možete pročitati na njegovoj web-stranici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije