Užas u Götzisu: Razbojnici iz BiH zatočili majku, kćerka se sakrila u ormar

Radiosarajevo.ba
Užas u Götzisu: Razbojnici iz BiH zatočili majku, kćerka se sakrila u ormar
/ Ilustracija/Kronen Zeitung
Prava drama odvijala se u srijedu navečer u austrijskom gradiću Götzisu na krajnjem zapadu zemlje.

Oko 18.45 sati na vrata jedne porodićne kuće pokucala su dvojica bh. državljana: 29-godišnjak s prebivalištem u Austriji, te 33-godišnjak koji je prije dvije sedmice stigao "turistički".

Kada im je vrata otvorila vlasnica, razbojnici su je savladali i upali u kuću, piše Kronen Zeitung.

Ženi su "začepili usta" i trakom vezali ruke, no nisu primijetili njenu 13-godišnju kćerku na spratu kuće. Djevojčica je uspjela pozvati policiju i sakriti se u ormar.

Vrlo brzo kuću u Götzisu opkolila je Cobra, specijalna jedinica austrijske policije. Paniku razbojnika iz BiH iskoristila je žena, uspjela se osloboditi i pobjeći kroz ulazna vrata.

Specijalna policija upala je u kuću, pronašla djevojčicu u ormaru i posebnim ljestvama je spustila u dvorište. Tada su specijalci krenuli u potragu za razbojnicima iz BiH koje su pronašli i uhapsili na tavanu kuće oko 20.15 sati.

Majka i kćerka nisu zadobile ozbiljne povrede, ali su pretrpjele šok pa su medicinski zbrinute.

Razbojnici iz BiH ciljano su odabrali ovu porodičnu kuću kao metu, objasnio je predstavnik policije nakon jutrošnjeg prvog saslušanja uhapšenih. Jedan od razbojnika je radio u firmi za transport pošiljki, u posljednje vrijeme nekoliko puta je dolazio u kontakt s vlasnikom kuće, na osnovu čega je pretpostavio da ima dosta novca.

Policija nije saopćila da li su Bosanci bili naoružani tokom pljačke i razbojništva. Obojica su trenutno u zatvoru u Feldkirchu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije