Njemačka / Uhapšena banda iz BiH i Crne Gore: Čeličnim sajlama vukli bankomate

19. 01. 2017. u 21:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Službenici kriminalističke policije u Lüneburgu lišili su slobode osam članova organizovane kriminalne grupe iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore koji su izveli više krađa bankomata u Njemačkoj.

U utorak rano ujutro, oko 4 sata, pljačkaši su došli s četiri vozila u namjeri da ukradu jedan bankomat u Langenhagenu. Uz pomoć čeličnih sajli pokušali su utovariti bankomat u ukradeni kombi Volkswagen T4.

Pošto im to nije uspjelo, ostavili su ukradeni Volkswagen i pobjegli s preostala tri vozila u različitim pravcima.

Brzom intervencijom policije tri pljačkaša uhapšena su u blizini mjesta pokušaja krađe bankomata, a u potragu za ostalim krenuli su policijski helikopter, specijalci, brojna vozila, psi tragači…

Kada je pravdi privedeno svih osam članova bande ispostavilo se da je riječ o državljanima Bosne i Hercegovine i Crne Gore iza kojih stoji više sličnih kriminalnih djela.

Tako su kod pljačkaša pronađene novčanice koje potječu iz ukradenog bankomata u okolini Wolfsburga. Bosanci i Crnogorci se sumnjiče za dvije pljačke i devet pokušaja krađe bankomata.

To nije sve, na teret im se stavlja i krađa 12 dostavnjaka i kamiona koje su koristili u pljačkama, te četiri pokušaja krađe vozila.

NEMA KOMENTARA