Uhapšen M. Rizvanović: Rođeni Bosanac je važan član kolumbijskog narkokartela

Radiosarajevo.ba
Uhapšen M. Rizvanović: Rođeni Bosanac je važan član kolumbijskog narkokartela
/ Jedna od rijetkih slika Rizvanovića (printscreen/giornaledibrescia)
Rođen je u Bosni i Hercegovini, ima njemačko državljanstvo, poznat je po nadimku "El Ruso".

On je Miro Niemeier Rizvanović, jedan od vodećih kolumbijskih trgovaca drogom koji je uhapšen u četvrtak u Italiji, piše Giornale di Brescia.

Hapšenje se desilo u luci Civitavecchia, gdje je Rizvanović stigao brodom iz Barcelone. Lisice su mu stavili pripadnici jedinice Guardia di Finanza Brescia nakon duge istrage u borbi protiv organizirane trgovine drogom.

Miro Niemeier Rizvanović je član "klana Usaga" ili "Golf klana", najmoćnije kolumbijske zločinačke organizacije koja se bavila trgovinom drogom, reketarenjem, iznudama, pranjem novca, pljačkama u Južnoj Ameirci i ostatku svijeta. 

Kada su kolumbijske vlasti, uz pomoć američkih istražitelja, počele akciju protiv suzbijanja međunarodne trgovine drogom, Rizvanović je uhapšen, ali je prošle godine uspio pobjeći iz zatvora.

Uža "specijalnost" ovog 36-godišnjeg Bosanca bilo je upravljanje finansijama narkokartela i transport droge na relaciji Južna Amerika - SAD - Europa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije