Uhapšen 27-godišnji Bosanac: Prijatelju "čuvao" 7,5 kg marihuane u BMW-u

J. M.
Uhapšen 27-godišnji Bosanac: Prijatelju "čuvao" 7,5 kg marihuane u BMW-u
Austrijska policija tek danas je – vjerovatno zbog istrage i potrage za dodatnim počiniocima – izvijestila javnost o hapšenju koje se dogodilo sredinom jula.

Tada je patrola u Salzburgu, u kvartu Maxglan, za upravljačem BMW-a serije 7, spazila 27-godišnjeg državljanina BiH, "odranije poznatog policiji".

Pošto su znali da Bosanac nema važeću vozačku dozvolu pokušali su ga zaustaviti. Međutim, 27-godišnjak je odbio stati policiji, nastavio je vožnju do parkinga jedne gostionice i potom istrčao iz BMW-a i pobjegao.

Čim su otvorili napušten automobil policajci su osjetili snažan miris marihuane. Zaista, u prtljažniku BMW-a, u jednoj kartonskoj kutiji, našli su 7,5 kilograma marihuane, složene u 15 paketića. Vrijednost droge: 75.000 eura.

bosanac_bmw_droga-2.jpg - undefined

Foto: LPD Salzburg

Samo što je policija dobila nalog za pretres njegovog stana, Bosanac se sâm predao. Objasnio je da marihuanu dobio od prijatelja da mu je "pričuva", a baš kada je krenuo da vrati drogu – naišao je na policiju.

Austrijski čuvari reda nisu povjerovali u njegovo objašnjenje. Bosanac je smješten u zatvor Puch-Urstein, a BMW "sedmica" je oduzeta i bit će reciklirana.

bosanac_bmw_droga-3.jpg - undefined

Foto: LPD Salzburg

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije