Ublažena kazna Bosancu koji je pred kamerom opljačkao kladionicu

Radiosarajevo.ba
Ublažena kazna Bosancu koji je pred kamerom opljačkao kladionicu
Sud u austrijskom Salzburgu ublažio je zatvorske kazne tandemu razbojnika koji su u januaru prošle godine opljačkali lokalnu kladionicu.

Pljačku su izveli tada 20-godišnji državljanin BiH i 18-godišnji Austrijanac koji su prvobitno osuđeni na kazne zatvora od pet, odnosno dvije godine.

Nakon što su utvrđene neke pravne greške, suđenje je vraćeno na početak. U novom procesu sud je smanjio kaznu Bosancu na četiri godine i četiri mjeseca, dok je Austrijanac dobio godinu i deset mjeseci iza rešetaka.

U napadu, koji su zabilježile sigurnosne kamere u kladionici Bosanac je pucao iz plinskog pištolja u plafon, dok je drugi hitac ispalio u pravcu 40-godišnje radnice kladionice. Pljačkaši su odnijeli 8.000 eura.

Ipak, suđenje još nije gotovo jer je advokat radnice kladionice najavio žalbu: Njegova klijentica još osjeća posttraumatski stresni poremećaj zbog čega mora ići na liječenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije