U akciji učestvovalo 140 policajaca: Objavljeni snimci hapšenja državljanina BiH

Radiosarajevo.ba
U akciji učestvovalo 140 policajaca: Objavljeni snimci hapšenja državljanina BiH
Nakon velikih istrage, njemački organi izveli su u četvrtak akciju protiv organizatora ilegalnog zapošljavanja radnika iz BiH i Srbije.

U ranim jutarnjim satima, oko 140 federalnih policajaca i carinskih službenika izvršilo je akcije pretresa na osam lokacija, uz određivanje pritvora za glavne osumnjičene i osiguranje obimnih dokaza.

Federalna policija i carina izvršili su pretres stanova i poslovnih prostora u Kaltenkirchenu, Lentfördenu, Winsenu, Nützenu i Quickbornu, pri čemu su u nekim objektima otkriveni ilegalni radnici iz Srbije i BiH, izvještava Focus.

Tokom pretresa objekta u Nützenu, uhapšen je glavni osumnjičeni, 42-godišnji državljanin BiH te njegov 43-godišnji suradnik, također iz BiH.

Oni se sumnjiče da su krivotvorenjem dokumenata zapošljavali državljane BiH i Srbije, uglavnom u uslužnim djelatnostima.

Tokom akcije prikupljeni su brojni dokazi na oduzetim mobilnim telefonima, računarima, poslovnim knjigama, a otkrivene su razne falsificirane isprave te značajna sredstva u gotovom novcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije