Torino: Pijani Bosanac bez dozvole vozio ukradeni skuter i bježao policiji

Radiosarajevo.ba
Torino: Pijani Bosanac bez dozvole vozio ukradeni skuter i bježao policiji
/ Foto: Tgcom24
Na ulicama Torina proteklog vikenda odvijala se prava drama, a u glavnoj ulozi našao se 30-godišnji državljanin BiH.

U subotu navečer, oko 21.30 sati, pažnju policijske patrole privuklo je nekontrolirano kretanje skutera za čijem se upravljačem nalazio vozač bez kacige, stoji u izvještaju policijske direkcije Torina.

Policajci su ga pokušali zaustaviti ali je vozač ubrzao skuter i pobjegao. Uslijedila je potjera ulicama Torina pri čemu je vozač skutera više puta prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i ugrozio pješake i druge vozače.

U ulici Breglio, vozač skutera je izgubio kontrolu nad vozilom i pao. Ni tada se nije predao policiji nego je ustao i nastavio bježati pješice.

Kada su ga policijski službenici najzad savladali ispostavilo se da je riječ o 30-godišnjem Bosancu s debelim policijskim dosjeom.

Podugačak je i popis prekršaja koje je napravio tokom jurnjave ulicama Torina. Službenici policije izmjerili su mu 1,7 promila alkohola u krvi, vozio je bez dozvole i kao šlag na torti – skuter je bio ukraden!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije