Svi pobjegli osim dvojice Bosanaca: S policijom se igrali skrivača

J. M.
Svi pobjegli osim dvojice Bosanaca: S policijom se igrali skrivača
Službenici carinske policije iz Stuttgarta u četvrtak su došli u misiju kontrole radnika na gradilištu u obližnjem Hemmingenu.

Čim su se inspektori približili objektu u izgradnji, uočili su više ljudi u prljavim radnim odijelima kako brzo napuštaju prostor.

Ipak, uspjeli su zaustaviti jednog građevinca za kojeg je utvrđeno da dolazi iz Bosne i Hercegovine, te da ne posjeduje radnu dozvolu.

Akcija carinskih inspektora bila je kobna za još jednog "radnika nacrno" iz BiH: U mračnom uglu temelja jednog objekta u izgradnji, otkriven je Bosanac koji nije uspio na vrijeme pobjeći.

Dvojica državljana BiH  bit će narednih dana protjerana u našu zemlju, a očekuje ih i dugogodišnja zabrana ulaska u Njemačku.

Protiv poslodavca koji je angažirao radnike na crno pokrenuta je istraga zbog nezakonitog zapošljavanja stranaca i pomaganja u stjecanju ilegalnog prebivališta.  Carinici vjeruju da su bez dozvole bili i radnici koji su umakli policiji u Hemmingenu.

"Ilegalno zapošljavanje stranaca ne može riješiti problem nedovoljnog broja radnika u građevinskoj industriji", rekao je Thomas Seemann, glasnogovornik carinske ispostave Stuttgart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije