Crno more, sunce i plaže: Bugarska postaje nova Mallorca, raste i prodaja nekretnina

J. M.
Crno more, sunce i plaže: Bugarska postaje nova Mallorca, raste i prodaja nekretnina
Foto: ZDF / Prizor s jedne od bugarskih plaža
Turistička industrija dobija novog jakog igrača: Već neko vrijeme Bugarska se opisuje kao "najjeftinije mjesto za ljetni odmor".

Smještaj i hrana jeftiniji su nego bilo gdje u Europi, što je jedan od razloga zašto se Bugarska naziva "novom Mallorcom".

Svi putevi vode na Crno more, pri čemu skoro 900.000 turista svake godine posjeti najpoznatije ljetovalište – Zlatni pjasci – ali i druge destinacije s poznatim plažama.

Njemački ZDF piše da veliki operatori u ovoj zemlji bilježe dvocifren rast broja turista koji u Bugarskoj mogu uživati u jeftinom porodičnom odmoru, zabavnim večerima i izletima, novim hotelima, atraktivnim plažama…

Za mnoge njemačke turiste, Bugarska sada predstavlja alternativu Španiji i Italiji, a ZDF izvještava o još jednom fenomenu.

Bugarska ne privlači Nijemce samo kao destinaciju za odmor, nego i trgovina nekretnina također bilježi veliki rast.

"Nigdje se ne mogu dobiti kuće i stanovi direktno na moru po tako povoljnoj cijeni", otkriva broker Georgi K. i dodaje: "Bugarska ima najjeftinije nekretnine u zemljama Europske unije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije