Srbijanska porodica opustošila Rim: Majka, kćerka i maloljetni sin krali po Italiji

Radiosarajevo.ba
Srbijanska porodica opustošila Rim: Majka, kćerka i maloljetni sin krali po Italiji
Foto: julienews.it / Majka, kćerka i maloljetni sin haračili po Italiji

Srbijanska porodica, Radojka Pavlović (34), njezina kćerka Emanuela (19) i maloljetni sin (17) uhapšeni su u San Fernandu u Kalabriji, zbog sumnje da su između 22. aprila i 6. maja prošle godine počinili niz krađa skupocjenih stvari iz stanova u više gradova u Italiji, piše Kurir.

Samo 25. aprila prošle godine, porodica Pavlović, koja trenutno živi u naselju Castel Volturno, u okrugu Kazerta, počinila je četiri krađe u jednom danu.

Prema riječima jednog izvora, u prvom pljačkaškom pohodu majka, kćerka i sin provalili su u jedan stan. No, na njihovu nesreću, u njemu je bio vlasnik koji ih je izbacio. Nekoliko dana kasnije upali su u još jedan stan u Rimu i pritom ukrali tri kožna novčanika, dva skupocjena sata, kristalnu kutiju i 500 eura. Nakon toga otišli su u drugi objekt i ukrali slične dragocjenosti te 500 eura.

Nakon određenog vremena, krenuli su pljaču prema istom scenariju. Iz stana u Napulju ukrali su pištolj, satove i nakit, pri čemu je pazio da netko ne dođe 17-godišnji sin, koji je sjedio na klupi ispred zgrade ne bi li im dao znak za pokret. U Napulju su provalili u još jedan stan i odnijeli pet skupih satova, uključujući dva Rolexa, 500 eura i nekoliko muških odijela. U posljednjem pohodu odvijačem su provalili u stan i ukrali 350 eura, nakon čega su uhapšeni.

Porodica Pavlović je osumnjičena i za više pokušaja pljačke.

“Bilo je i brojnih provala i pokušaja krađa, ali će istragom biti utvrđeno kada i koliko. Neki vlasnici stanova ih čak nisu ni prijavljivali policiji, već su ih jednostavno izbacili”, rekao je izvor za talijanske medije.

Majka i dvoje djece uhapšeni su zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera iz objekata u kojima su prošle godine počinjene krađe.

Policija je snimke usporedila s njihovim fotografijama i tako ih identificirala.

Majka Radojka Pavlović i njena kćerka Emanuela smještene u jednom, a 17-godišnji sin prebačen je u drugi zatvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije