Šok za žitelje i policiju Berlina: Državljani BiH okrenuli 12 janjadi u parku

J. M.
Šok za žitelje i policiju Berlina: Državljani BiH okrenuli 12 janjadi u parku
Proljetno sunce u nedjelju je okupalo Berlin i izvuklo žitelje njemačke metropole na čist zrak. I policija je uživala u relativno mirnom danu sve dok nije stigla neočekivana prijava.

"Molim vas, otiđite do parka Friedrichshain. Nekoliko osoba iz automobila vadi oguljene ovce", saopćila je policija u ponedeljak na svojoj Facebook stranici.

Kada su policajci stigli u park Bunkerberg naišli su na "šokantan prizor", barem iz ugla Nijemaca. Na livadi se, iznad vatre, okretalo 12 janjadi, a ražanj su pokretali automobilski akumulatori!

"Dernek" je organiziralo 150 ljudi, uglavnom državljana Bosne i Hercegovine, prema saopćenju policije koje citira visokotiražni Bild! Jedan učesnik objasnio je kasnije da su slavili Đurđevdan, čudeći se medijskoj pažnji jer na isti način i na istom mjestu okupljaju se već 10-ak godina za praznik.

Policija je odmah prekinula "skup", pozvala vatrogasce koji su ugasili vatru. Jaganjci su skinuti s ražnja, oni pečeni pojedeni na mjestu slavlja, drugi vraćeni u automobile.

Učesnici berlinskog ražnja mogu očekivati prekršajnu prijavu zbog paljenja vatre na travi i korištenja baterija s kiselinom u javnom parku. Iz administracije berlinskog senata objašnjavaju da kazna može dostići i 5.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije