Brutalna pljačka: Državljanin BiH opljačkao zlataru i pretukao vlasnicu

J. M.
Brutalna pljačka: Državljanin BiH opljačkao zlataru i pretukao vlasnicu
Austrijska policija riješila je slučaj brutalne pljačke zlatare u mirnom gradiću Fügen (okrug Schwaz, savezna država Tirol).

U petak, oko 11:40 sati, u zlataru Wetschers salon nakita upao je maskirani muškarac i uperio pištolj u 52-godišnju vlasnicu koja je bila sama u radnji.

Iz kase je izvukao novac, a potom ženu oborio na pod i zatražio da otvori sef s nakitom. Kada je ona to učinila napadač je nekoliko puta udario šakom u glavu, pritom izvlačeći najkvalitetniji nakit uz povik "daj još zlata".

Vlasnik susjedne prodavnice voća čuo je vapaj žrtve i natjerao napadača da izađe iz zlatare i pobjegne na motociklu.

Povrijeđena žena trebala je ljekarsku pomoć, a pljačkaša je neuspješno pokušao slijediti belgijski bračni par.

Austrijska policija odmah je krenula u potragu za napadačem i istog dana, u večernjim satima, uhapsila 27-godišnjeg državljanina BiH.

On je, priznavši da je bio saučesnik u pljački, pomogao da policija uđe u trag i glavnom akteru razbojništva.

Narednog dana, u subotu 15. jula, jedinica austrijske specijalne policije Cobra uhapsila je neposrednog počinioca – 34-godišnjaka, također državljanina BiH.

Iako je 34-godišnji Bosanac odbio priznati zločin, kod njega su pronađeni pribor za obijanje, odjeća koja odgovara opisu svjedoka, velike količine nakita i gotovog novca.

Tužilac Innsbrucka naredio je određivanje pritvora za dvojicu državljana BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije