Slučaj Mia šokirao Italiju: Traže se oštrije kazne za zlostavljanje životinja

J. M.
Slučaj Mia šokirao Italiju: Traže se oštrije kazne za zlostavljanje životinja
Printscreen / Mia i "poklon" koji je dobila od monstruoznog vlasnika
Lido di Valderice, poznato primorsko odmaralište blizu Trapanija na italijanskom ostrvu Siciliji, bilo je prošle subote mjesto okrutnog postupanja prema životinjama.

Svjedoci su prepričali događaj koji je uzbudio javnost u Italiji. Na plaži se pojavio muškarac i njegov pas. Vlasnik je tjerao psa u vodu, a kada ga kuja Mia nije željela poslušati, postupio je okrutno.

Ljutiti vlasnik je zgrabio životinju, vezao joj oko vrata vrpcu na čijem drugom kraju je bio kamen te bacio u duboku vodu!

Međutim, nije očekivao na volju psa da preživi.  Mia je uspjela izvući glavu iz "kragne" pa su na dno mora otišli samo ogrlica i kamen. 

Pritekli su kupači s plaže i izvukli psa na obalu. Zahvaljujući mikročipu, vlasnik je brzo pronađen. Pravdao se da je imao namjeru okupati svog psa. 

Prijavljen je za okrutno ponašanje prema životinjama, a Mia je predata veterinarskoj ambulanti koju bi trebala ubrzo napustiti.

Slučaj okrutnog postupanja prema životinji izazvao je reakcije u cijeloj zemlji. Mnogi Italijani su putem društvenih mreža zatražili primjerenu kaznu za mučitelja životinja.

Sergio Costa – italijanski ministar za zaštitu životne sredine, kopna i mora – u objavi na Facebooku obećao je da će raditi na strožijim i višim kaznama za okrutnost prema životinjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije