A8 / Slovenac u KIA-i teško povrijedio Bosanca koji je stajao iza zaustavljenog Golfa

06. 01. 2017. u 12:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U srijedu navečer, na autoputu A8 u blizini bavarskog Siegsdorfa, došlo je do bizarne saobraćajne nesreće u kojoj je teške povrede zadobio 29-godišnji državljanin BiH.

On se, sa svojim 27-godišnjim bratom, nalazio u VW Golfu V kojim je upravljao njihov prijatelj – 24-godišnji Austrijanac, piše portal chiemgau24.de.

Oko 20.40 sati, između Siegsdorfa i Neukirchena, njihov automobil je stao, vjerovatno zbog kvara. Austrijanac je parkirao Golf u zaustavnoj traci, a Bosanci su izašli da prekontroliraju vozilo.

U tom trenutku dojurila je KIA Ceed koju je vozio 56-godišnji slovenski državljanin.

Zbog leda na cesti KIA je proklizala i lijevom stranom zabila se u zadnji dio zaustavljenog Golfa, baš tamo gdje je stajao 29-godišnji Bosanac koji je zbog teških povreda prebačen u bolnicu u Salzburgu.

Njegov brat je stajao sa strane, ali je i on zadobio povrede lijeve ruke i ramena. Lakše povrede zadobili su i ostali akteri udesa: Austrijanac koji je sjedio u Golfu, vozač KIA-e i njegov 42-godišnji suvozač.

Na mjesto nesreće izašlo je nekoliko vozila hitne pomoći kojima su pomagali vatrogasne brigade Siegsdorfa i Voglinga s oko 40 ljudi.

NEMA KOMENTARA