Bosanac uhapšen, pa pušten: Teške optužbe protiv njegovatelja iz BiH

Radiosarajevo.ba
Bosanac uhapšen, pa pušten: Teške optužbe protiv njegovatelja iz BiH
Foto: Bild / Bolnica u kojoj se desio incident
Kliniku u njemačkom Bogenhausenu trese skandal! Prošle nedelje porodica 25-godišnje pacijentice podnijela je pritužbu protiv njegovatelja.

Bosanac S. C. je privremeno uhapšen u srijedu i saslušan od istražitelja zbog navoda o seksualnom napadu, izvještava visokotiražni Bild.

U međuvremenu je 22-godišnji državljanin BiH pušten na slobodu prema informaciji tužilaštva u Münchenu.

Šta se desilo na klinici u Bogenhausenu? Mlada žena u utorak je podvrgnuta operativnom zahvatu na nozi. Kada se probudila poslije operacije, osjetila je kako je S. C. "masira" po grudima i dodiruje intimne dijelove tijela.

Ipak, tužilaštvo nije izdalo nalog za hapšenje S. C., koji sa suprugom i bebom živi u obližnjem Neuperlachu. Istražitelji su u vrlo nezahvalnoj situaciji jer se slučaj temelji na iskazu žene koja je još osjećala posljedice anestezije.

Klinika u Bogenhausenu izdala saopćenje u kojem se naglašava da se "povreda ljudskog dostojanstva neće tolerirati na bilo koji način".

"Odgovorni za uznemiravanje pacijenata snosit će posljedice", prenio je portparol klinike Raphael Diecke, ali nije komentirao da li je S. C. suspendiran poslije incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije