Policija upozorava: Čuvajte se lijepo odjevenih žena s Balkana

Radiosarajevo.ba
Policija upozorava: Čuvajte se lijepo odjevenih žena s Balkana
Foto: Facebook / Sa sobom nose lažne Gucci torbe

Policija u Hamburgu je upozorila građane da budu oprezni s dobro i moderno odjevenim ženama koje dolaze balkana,  iz Hrvatske, Srbije, te zi Moldavije, jer vjerojatno se radi o prevaranticama koje “operiraju” po elitnim dijelovima grada i traže svoje žrtve.

To su zaključili prema informacijama dobivenih iz istraživanja Michaela Neumann, glavnog policijskog istražitelja zaduženog za prijevare i krađe, piše Fenix-magazin.de.

“Žene koje u Njemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga prevariti i opljačkati, a kad to učine, nestaju.

Na primjer, u Hamburgu unajmljuju stanove u bogatijim četvrtima grada kao što su Harvestehude, Rotherbaum, Eppendorf i Winterhude. Odjevene su u skupe odjevne predmete i sa sobom nose lažne Gucci torbe u kojima se nalazi njihov “alat”.

Ostvaruju dobar odnos sa susjedima, gotovo prijateljski, lako im je ući u njihove kuće i stanove, promatraju, traže skupocjene predmete, a onda kradu”, kazao je Neumann za Bild.

Neumann otkriva kako su ranije muškarci bili najčešći počinitelji krađa i prijevara, ali sad žene to čine u većem broju.

“Dobro i moderno odjevene, žene u elitnim četvrtima manje privlače pažnju i sumnju. Više im se vjeruje”, objašnjava Neumann, prenosi Max portal.

Policija je objavila i kako je u augustu ove godine zabilježeno 363 slučaja pljačke porodičnih kuća i apartmana u luksuznim četvrtima u Hamburgu. U septembru su zabiljeđili 337 krađa, a u 2017. godini čak 5.769 slučaja krađe i provala.

Bild je objavio i fotografiju triju mladih djevojaka iz Bugarske koje su u 2017.godini počinile niz krađa u elitnoj četvrti Harvestehudeu u Hamburgu. Djevojke su odjevene u markiranu odjeću. Nikad nisu uhvaćene.

Policija je najavila raciju koju će provesti tokom oktobra.

Nedavno smo objavili članak o raciji koju je policija provela u Berlinu a tokom koje su, objavio je Bild, uhapšene osobe koje su došle iz Hrvatske. No pokazalo se kako se radilo o Romima iz Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije