Neobični trag doveo do hapšenja: Pijani Bosanac teško povrijedio pješakinju

J. M.
Neobični trag doveo do hapšenja: Pijani Bosanac teško povrijedio pješakinju
Austrijska policija riješila je slučaj saobraćajne nesreće u kojoj je u utorak teško povrijeđena 69-godišnja pješakinja.

Staricu je u ulici Linzer u 14. bečkom okrugu Penzing oborio nepoznati vozač koji se potom udaljio s mjesta nesreće, piše OE24.

Dok je pješakinja prebačena u bolnicu s teškim povredama, opasnim po život, policija je na mjestu nesreće pronašla trag automobila koji je udario.

Bio je to desni retrovizor koji će dovesti do otkrivanja nesavjesnog vozača. Na pronađenom retrovizoru bio je serijski broj modela – Mercedesa CLK – a uvidom u registar vozila došlo se do 33-godišnje vlasnice automobila.

Ona je policiji objasnila da je prije izvjesnog vremena prodala automobil poznaniku - državljaninu BiH.

Krug je zatvoren kada je policija pokucala na vrata 61-godišnjeg Bosanca koji je rekao da se ne sjeća detalja nesreće jer je bio pijan!

Vinovnik nesreće je uhapšen dok se u međuvremenu stabiliziralo zdravstveno stanje žrtve koja je sada van životne opasnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije