Pijani Bosanac divljao na cesti, zaključao se u Feliciji i prijetio policiji

J. M.
Pijani Bosanac divljao na cesti, zaključao se u Feliciji i prijetio policiji
Italijanska policija izvijestila je o nevjerovatnom slučaju koji se desio u četvrtak popodne između Quinto Vicentina i Gazzo Padovana u provinciji Padova (regija Veneto).

Sve je počelo kada su građani pozvali broj za hitne slučajeve 113 da bi upozorili na automobil marke Škoda Felicia koji se cik-cak kretao cestom u pravcu Quinto Vicentina.

O Feliciji koja predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju upozorene su lokalne policijske patrole koje su dobile zadatak da zaustave automobil, izvještava tviweb.it.

Međutim, vozač automobila nije želio stati, čak je zamalo pregazio policajca koji je blokirao cestu na kružnom toku između Quinto Vicentina i Lanzèa. 

U narednih pet kilometara uslijedila je potjera tokom koje je vozač Felicije dodatno ugrožavao sigurnost učesnika u saobraćaju, čak oštetio putokaze i saobraćajne znakove.

Najzad, u općini Gazzo Padovano, Škoda Felicia je zaustavljena, no to nije bio kraj drame. Vozač se zaključao u kabini, izvadio veliki okasti ključ i njime prijetio policajcima!

Na kraju su policajci uspjeli ući u kabinu, savladati vozača i staviti mu lisice na ruke. Utvrđeno je da je riječ o 51-godišnjem državljaninu BiH, nastanjenom u regiji Vicenze, a utvrđeno je da je imao 1,5 promila alkohola u krvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije