Orban: Soroš migrantima uništava Europu, treba pomoći Srbiji i Makedoniji

Tanjug/Radiosarajevo.ba
Orban: Soroš migrantima uništava Europu, treba pomoći Srbiji i Makedoniji
Facebook / Viktor Orban
Mađarski premijer Viktor Orban tvrdi da "vidi naznake" nadolaska novog migrantskog vala i da Mađarska kao zemlja koja je "kapija Balkana" ima interesa da se "stvari dobro odvijaju".

"Zaista vidimo naznake priliva koji nadolazi", rekao je Viktor Orban za Košut radio, prenosi MTI.

Navodi da će to biti izazov iako je Mađarska "uspjela da spriječi migrante da dolaze ovamo, susjedi nisu zaštićeni i potrebna im je pomoć".

"Kao rezultat toga, Srbija će nastaviti da se smatra strateškom zemljom, a Makedonija će biti jednako važna", rekao je Orban.

Ocijenio je da je u Europi u toku prebacivanje stanovništva, koje se dijelom izvodi s ciljem pomaganja špekupantima poput američkog finansijera Georgea Soroša da zaradi novac "uništavanjem" Starog kontinenta.

"Mi ne želimo da se miješamo s drugima. Nama je dobro ovako, kada je u pitanju kršćanstvo, jezik, kultura i način života, kao i sloboda vjere i pristup porodici i odnosima između muškaraca i žena", poručio je mađarski premijer .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije