Orban: Mađarska je posljednji bastion u borbi protiv islamizacije Europe

Radiosarajevo.ba
Orban: Mađarska je posljednji bastion u borbi protiv islamizacije Europe
Premijer Mađarske Viktor Orban nazvao je kršćansko "posljednjom nadom Europe", a svoju zemlju "posljednjim bastionom u borbi protiv islamizacije Europe", piše euractiv.com.

Obraćajući se narodu, političar je izjavio da je "Zapad otvorio put padu kršćanske kulture" i omogućio širenje islama, dok administracija mađarskog premijera "nije dala islamskom svijetu da nas preplavi sa juga".

"Zbog migracije na Evropi oblaci se zgušnjavaju. Nacije će prestati da postoje, Zapad pada, dok Evropa uopšte ne shvata da su je osvojili."

Mađarski premijer je pozvao na stvaranje "globalne alijanse" protiv migracije.

Izjava Orbana se čula uoči aprilskih parlamentarnih izbora na kojima očekuje da bude opet izabran na mjesto premijera. Mađarski političar je više puta izlazio sa oštrim izjavama protiv izbjeglica.

U januaru je rekao da će tokom ove godine biti veoma oštra diskusija po ovom pitanju. Osim toga, on je izjavio da stanovnici EU ne žele da prihvataju migrante koji im se nameću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije