Oprez ako putujete avionom: Snimak krađe tokom sigurnosne kontrole na aerodromu

J. M.
Oprez ako putujete avionom: Snimak krađe tokom sigurnosne kontrole na aerodromu
Italijanska carinska policija objavila je snimak bizarne krađe na rimskom aerodromu Fiumicino.

Snimak je vrlo poučan i trebali bi ga pogledati svi oni koji putuju avionom. Procedura kontrole putnika i prtljaga na aerodromu svima je poznata. Ispred rendgena u posebnu plastičnu posudu treba odložiti dokumente, sve metalne predmete, kaiš, nerijetko i obuću, onda lično proći kroz rendgen…

To je učinio i mladić koji je u plastičnu kutiju ostavio sve predmete, među njima i kovertu (ili novčanik) sa 7.000 funti namijenjenih liječenju njegovog rođaka.

Predmeti su prošli ali se mladić zadržao na rendgenu jer su radnici osiguranja tražili dodatnu provjeru. Srednjovječni muškarac, putnik koji je bio iza mladića, propušten je preko reda kroz drugi rendgen, da bi potom, u iščekivanju svojih predmeta, ugledao novac u koverti.

Bez mnogo ustručavanja uzeo je kovertu s novcem, malo kasnije, dok je vezao kaiš, mirno promatrao kako mladić traži svoj novac od radnika osiguranja.

No, kamera ga je snimila dok je uzeo tuđu kovertu. To nije sve, kamera u toaletu snimila ga je i dok je vadio novac iz koverte.

Priča ima sretan završetak: Zahvaljujući sigurnosnim kamerama nakon sat vremena novac je vraćen vlasniku, a drski pljačkaš suočava se s kaznom od 12 mjeseci zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije