Na polaganje teoretskog dijela vozačkog ispita Bosanac stigao kao James Bond

J. M.
Na polaganje teoretskog dijela vozačkog ispita Bosanac stigao kao James Bond
Teoretski pregled za stjecanje italijanske vozačke dozvole činio se nepremostivom preprekom za M.B.

Ovaj 34-godišnji državljanin BiH, neko vrijeme nastanjen u Italiji, nije "naučio testove" umjesto čega je odabrao "lov u mutnom" i pokušao prevariti nadležnu komisiju M.C.T.C. u Rietiju.

Portal Rietinvetrina.it izvijestio je da je Bosanac na polaganje ispita, umjesto znanjem. stigao "naoružan" s dva mobitela, foto-aparatom, ljepljivim trakama, malim audio prijemnikom, minijaturnom slušalicom…

Uz pomoć "špijunske" opreme Bosanac je uspostavio kontakt sa saučesnicima izvan učionice koji su mu slali tačne odgovore na pitanja s testa.

Službeniku M.C.T.C. – organizacije zadužene, između ostalog, za provjeru znanja potencijalnih vozača – sumnjivim su se učinili čudni pokreti državljanina BiH.

Zatražio je intervenciju dežurnog policajca koji je pretresao Bosanca i otkrio "James Bonda u pokušaju".

M.B. je odstranjen s ispita, čeka ga prijava po članu 640. Krivičnog zakona Italije "Prevara države". A nakon što se upozna s Krivičnim zakonom, morat će naučiti vozačke testove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije