Kazna 50.000 eura: Bh. radnik "na crno" u crno zavio firmu iz Berlina

Radiosarajevo.ba
Kazna 50.000 eura: Bh. radnik "na crno" u crno zavio firmu iz Berlina
Na gradilištu naselja Hälde u njemačkom Hemmingenu carinski službenici iz Stuttgarta još jednom su otkrili građevinca bez radne dozvole. To je 17. ilegalni radnik koji je otkriven na ovom gradilištu.

Kada su carinski službenici iz Stuttgarta došli na mjesto gradnje naselja Hälde sa 220 stambenih jedinica, u oči im je upao radnik koji se žurno udaljio i pokušao pobjeći.

Carinski službenici su ga pratili i uskoro zaustavili. Kontrolom je utvrđeno da je riječ o 24-godišnjem državljaninu  BiH koji je u Njemačku ušao kao turista, pa nije imao radnu dozvolu.

Projekt izgradnje naselja Hälde u Hemmingenu vodi firma iz obližnjeg Ludwigsburga, no podizvođač je kompanija iz Berlina, već poznata po angažiranju ilegalnih radnika.

Pošto je riječ o 17. optužbi za isti prekršaj, berlinsku firmu bi ilegalni radnik iz  BiH mogao skupo koštati – kazne do 50.000 eura!

Protiv državljanina BiH pokrenut je postupak za ilegalni boravak, odmah mora napustiti Njemačku, a suočava se i sa zabranom ulaska u zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije