Husein K. na sudu: Da mogu, vratio bih u život djevojku koju sam ubio

Radiosarajevo.ba
Husein K. na sudu: Da mogu, vratio bih u život djevojku koju sam ubio
Bio je to je zločin koji je potresao Njemačku prije nepunih 11 mjeseci. Izbjeglica iz Afganistana Husein K. brutalno je ubio studenticu Mariju L. u Freiburgu.

Husein K. je izveden pred sud u Freiburgu gdje je uputio poruku porodici stradale djevojke.

"Izvinjavam se zbog ubistva djevojke. Da mogu, vratio bih je u život. Ali, nemam snage za to. Jedino što mogu učiniti je da se svaki dan molim za nju", rekao je Husein.

Njegove riječi usmjerene su ne samo na porodicu i prijatelje žrtve, nego bi trebale utjecati i na porotu.

"Shvatam koliko ste nesretni, znam kako je izgubiti voljenu osobu. I ja živim u agoniji nakon smrti Marije. I moj život je uništen", poručio je mladi Afganistanac.

Husein K. je optužen za ubistvo. Prema tužiocu, napao je u noći 16. oktobar 2016. godine Mariju L. na putu kući kako bi "zadovoljio svoj seksualni nagon".

Na sudu je Ispričao kako je kobne noći bio pijan i drogiran, trpio uvrede zato što je izbjeglica. Razočaran, vidio je djevojku na biciklu. Bila je to 19-godišnja Maria L. Seksualno je napao i potom zadavio šalom... Sada se Husein K. kaje zbog svog zločina

"Ako će vas moja smrt učiniti sretnim, onda ću vas usrećiti. Samo vas molim da mi oprostite", rekao je u hodniku sudnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije