General iz Širokog Brijega počasni gost neonacističke partije

Radiosarajevo.ba
General iz Širokog Brijega počasni gost neonacističke partije
Foto: Deutsche Welle / Željko Glasnović na neonacističkom skupu

U gradiću Büdingenu u blizini Frankfurta na Majni, održan je stranački kongres njemačke desno-ekstremne stranke NPD.

Počasni gosti bio je i general HVO-a iz Širokog Brijega, a danas zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Glasnović, javlja Deutsche Welle.

"A sada naš glavni govornik danas – hrvatski general Željko Glasnović!" Tako je na kongresu njemačke ekstremne desnice najavljen saborski zastupnik i član kluba Neovisnih za Hrvatsku.

Glasnović je u svom govoru (na engleskom jeziku, koji je prevodio politolog Tomislav Sunić) naglasio kako je "patriot" koji s NPD-om dijeli brigu za Europom, i da bi "bio smeće da se nije došao zahvaliti svojim starim saborcima".

Naime, u razgovoru za DW Glasnović je potvrdio da su se i NPD-ovci borili s njim u ratovima početkom 90-ih.

Na pitanje DW-a jesu li to bili njemački neonacisti, Glasnović je rekao: "Oni su se borili za vrijednosti Zapada, kršćanstvo, moralni integritet, radne navike i identitet".

U video-intervjuu za DW, Glasnovića smo pitali i zašto se identificira s jednom ekstremno desnom strankom, koja je putu u političku irelevantnost. Kompletan intervju možete pogledati ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije