Geert Wilders: Zabranit ću Kur'an i zatvoriti džamije

Radiosarajevo.ba
Geert Wilders: Zabranit ću Kur'an i zatvoriti džamije
/ Naslovnica Wildersove knjige
Partij voor de Vrijheid (PVV), Partija slobode nizozemskog desničara Geerta Wildersa, koji je sve popularniji uoči izbora, obećala je u manifestu da će "pozatvarati džamije i zabraniti Kur'an".

"Sve džamije i islamske škole zatvoriti, zabraniti Kur'an", navodi se u dokumentu koji otkriva izborni program Wildersove Partije slobode (PVV) uoči parlamentarnih izbora zakazanih za mart naredne godine.

PVV u svom programu navodi da će "preokrenuti islamizaciju zemlje sa nizom mera, uključujući zatvaranje granica, ugasiti centre za azilante, zabraniti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja i zabraniti muslimankama da nose maramu u javnosti". 

Na marginama europske migrantske krize, ankete pokazuju da Wildersova popularnost raste u odnosu na aktuelnu koaliciju Laburističke partije i Narodne partije za slobodu te Demokrata na čelu sa premijerom Markom Rutteom. 

Wilders, kojem je za oktobar zakazano ročište u sudskom procesu na osnovu tužbe za poticanje rasne mržnje, obećao je i održavanje referenduma s pitanjem ostanka Nizozemske u Europskoj uniji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije