Država u šoku nakon pronalaska tijela djevojke: Prvo ubistvo nakon pet godina

Radiosarajevo.ba
Država u šoku nakon pronalaska tijela djevojke: Prvo ubistvo nakon pet godina
/ Smrt Birne Brjánsdóttir izazvala je šok na Islandu (Twitter/Facebook)
Cijela zemlja tuguje za djevojkom čiji je tijelo pronađeno prije nekoliko dana. Više nema dilema da je 20-godišnja Birna Brjánsdóttir umrla nasilnim putem što znači da se nakon pet godina na Islandu desilo ubistvo!

Mala otočka zemlja s 323.000 stanovnika je treća najsigurnija država na svijetu – poslije Lihtenštajna i Singapura.

Ispred kućnog broja 31 u Laugavegur trgovačkoj ulici u Reykjaviku, gdje je djevojka posljednji put viđena živa 14. januara, okupile su se hiljade građana, mnogi su palili svijeće.

Gudni Jóhannesson, predsjednik Islanda, izrazio je saučešće porodici. 

"Ja sam Birna, svi moji prijatelji su Birna", to je slogan Islanđana, posebno djevojaka, piše Icenews.

Birna Brjánsdóttir je 14. januara napustila popularni klub Ura, gdje je slavila s prijateljima. Sigurnosne kamere snimile su je posljednji put kako pijana tetura ulicom Laugavegur kod broja 31.

Nakon što je nestala uslijedila je potraga neviđena na Islandu. Osam dana kasnije, 22. januara, tragači su iz helikoptera uočili leš na plaži Birnas.

Pod optužbom za ubistvo uhapšena su dva mornara s jednog broda s Grenlanda. Dokazi protiv njih su jaki: Vozili su iznajmljeni crveni KIA Ceed u kojem je pronađena krv Birne Brjánsdóttir...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije