Bugarin pretukao Bosanca, vlasnika građevinske firme, koji mu nije dao plaću

Radiosarajevo.ba
Bugarin pretukao Bosanca, vlasnika građevinske firme, koji mu nije dao plaću
Ilustracija: PP / Građevina/Ilustracija
Kriminalistička policija iz Hamburga izdala je saopćenje o hapšenju dvojice nasilnika i pljačkaša u srijedu.

"Junak" priče je 44-godišnji državljanin Bugarske koji je u Njemačkoj radio na gradilištu na kojem je poslove izvodila firma 36-godišnjeg državljanina BiH.

Navodno je Bugarin "fušerio" posao zbog čega bosanski poduzetnik nije mogao od klijenta dobiti novac kojim bi platio radnika.

Nezadovoljan objašnjenjem zbog kašnjenje plaće, državljanin Bugarske je, zajedno s jednim saučesnikom, u utorak ujutro "zaskočio" Bosanca i pretukao ga u ulici Rehwinkel. 

Bugarin i njegov prijatelj uzeli su bosanskom poduzetniku mobilni telefon i debitne kartice te zaprijetili "dodatnim mjerama" ukoliko poslodavac ne ispuni svoje obaveze o plaći.

Bosanac je zadobio povrede lica i prelom noge zbog čega je morao biti ambulantno zbrinut.

O slučaju je obavijestio policiju koja je istog dana, malo prije 15 sati, identificirala napadače u automobile marke VW. Bugarin nije želio stati, dok je njegov saučesnik iskočio iz vozila i pokušao pobjeći pješke.

Brzo je uhvaćen, baš kao što je bila uspješna potjera za 44-godišnjim Bugarinom. Prije nego će Bugarin biti uhapšen, policija je ispalila nekoliko upozoravajućih hitaca u zrak.

Napadači na bh. poduzetnika bit će izvedeni pred istražnog sudiju koji će odlučiti o mjerama protiv njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije