Bosanci se utrkivali na cesti: Brzinom od 180 km/h s BMW-om se zabio u drvo

Radiosarajevo.ba
Bosanci se utrkivali na cesti: Brzinom od 180 km/h s BMW-om se zabio u drvo
Austrijska policija provodi detaljnu istragu stravične nesreće koja se dogodila u nedjelju u Saalfeldenu u pokrajini Salzburg.

Oko 20.45 sati u drvo pored ceste zabio se crni BMW 435. Policija je otkrila da je automobil jurio 180 km/h, a za upravljačem je bio 22-godišnji Bosanac koji živi u tamošnjem distriktu Zell am See.

Nakon strahovitog  naleta u drvo, crni sporski coupe odbio se na cestu i udario u nadolazeću Škodu Octaviju koju je vozio 30-godišnjak iz Saalfeldena. 

Blok motora BMW-a je iščupan i pao na treći automobil, još jedan BMW, kojim je upravljao 20-godišnji Bosanac koji živi u Saalfeldenu.

Na kraju je BMW vinovnika nesreće zahvatila vatra. O kakvom se udesu radi pokazuje podatak da je policija izmjerila kočioni put crnog BMW-a od 300 metara!

Pravo je čudo da niko nije smrtno stradao, iako su četiri osobe povrijeđene, najteže 22-godišnja žena u osmom mjesecu trudnoće, koja se nalazila kao saputnik u drugom BMW-u.

Pošto su se oba vozača BMW-a međusobno poznavala, u policiji su ubijeđeni da su se Bosanci ilegalno utrkivali na cesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije