Bosanac vozio u domovinu, policija ga preselila na mjesto suvozača

Radiosarajevo.ba
Bosanac vozio u domovinu, policija ga preselila na mjesto suvozača
Petak 13. april nije bio sretan dan za 22-godišnjeg državljanina BiH koji je za upravljačem automobila za vikend krenuo u domovinu.

Na mjestu suvozača imao je društvo 28-godišnjeg zemljaka, a putovali su automobilom za koji je zakačena prikolica, piše Passauer Neu Presse.

Po njemačkim propisima da bi se upravljalo automobilom za koji je zakačena prikolica težine 750-3500 kilograma potrebno je imati vozačku dozvolu BE-kategorije.

Kada je policija u Walserbergu, u blizini njemačko-austrijske granice, na autoput A8 zaustavila Bosance ispostavilo se da 22-godišnji vozač nema vozačku dozvolu BE kategorije.

Nakon što je napravljen zapisnik o novčanoj kazni, 22-godišnjaku je dozvoljeno da nastavi putovanje na mjestu suvozača, dok je 28-godišnji zemljak preuzeo volan.

Ovaj slučaj može biti upozorenje i drugim državljanima BiH kada, najčešće zbog uvoza automobila, idu u Njemačku putničkim vozilom s prikolicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije