Bosanac i Nijemac se napili, međusobno sukobili, pa zajedno pretukli Italijana

J. M.
Bosanac i Nijemac se napili, međusobno sukobili, pa zajedno pretukli Italijana
U četvrtak rano ujutro, na stanici minhenske gradske željeznice došlo je do ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira zbog čega su morali intervenirati radnici osiguranja i policajci.

Sve je počelo oko 0.45 sati kada su u verbalni sukob ušli 31-godišnji državljanin BiH i 28-godišnji Nijemac, obojica u vidno alkoholiziranom stanju, piše Focus.de.

Potom je do njih došao 25-godišnji Italijan, upitavši ih za vatru da pripali cigaretu. Sukob je eskalirao kada su Bosanac i Nijemac upitali Italijana za cigaretu. Ovaj im je odgovorio da ima samo jednu za sebe što je iznerviralo pijance.

Najprije su vrijeđali Italijana, potom ga pratili i na kraju fizički napali. Oborili su žrtvu na tlo, udarali ga i ko zna šta bi se desilo da se nisu umiješali radnici sigurnosti Njemačke željeznice. Pripadnici osiguranja su biber-sprejem poprskali Bosanca i Nijemaca koji su pobjegli.

Kada su otkriveni u blizini mjesta incidenta, pružena im hitna ljekarska pomoć zbog povreda očiju i nadraživanje sluzokože, izazvanih biber-sprejem.

Ljekarsku pomoć trebao je i 25-godišnji Italijan koji je primljen u obližnju kliniku zbog povreda ruku i gornjeg dijela tijela. Bosanac, koji je imao 1,5 promila alkohola u krvi, pušten je nakon konsultacija s javnim tužiocem Münchena.

Nijemac, drugi vinovnik incidenta (1,29 promila alkohola), zadržan je na dodatnom ispitivanju, a obojicu očekuje krivična prijava zbog nanošenja opasnih tjelesnih povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije