Berlin: Osuđen Bosanac Ramiz H. koji je sjekirom pokušao ubiti suprugu

Radiosarajevo.ba
Berlin: Osuđen Bosanac Ramiz H. koji je sjekirom pokušao ubiti suprugu
Foto: BZ / Ramiz H. na sudu
Slomljene kosti, cerebralne hemoragije, duboke i 15 cm dugačke rane prorezne rane na leđima…

Nekoliko sedmica je Samra M. bila u životnoj opasnosti nakon što ju je napao njen bivši suprug 47-godišnji Ramiz H. 

Slučaj koji je šokirao javnost u Berlinu u srijedu je dobio epilog: Okružni sud u Berlinu osudio je državljanina BiH na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Sudija Matthias Schertz je govorio o "naročito brutalnom činu" koji je Ramiz H. učinio 8. februara ove godine teško sjekirom povrijedivši 44-godišnju Samra M. u Berlinu-Buckowu.

Priča je počela u martu 1992. godine kada su se u BiH vjenčali Ramiz H. i Samra M. Ubrzo je par preselio u Njemačku gdje su dobili dvoje djece, a tada su se supružnici razveli. 

Ramiz H. je deportiran u BiH, ali se ubrzo vratio u Njemačku. Ponovo je oženio Samru M. i prije tri godine dobio njemačko državljanstvo. U međuvremenu je par dobio još troje djece.

Samra M. je radila kao čistačica u Berlinu, a dodatno je brinula o bogatoj starici iz Charlottenburga. Kada je starica umrla 2010. godine, svoju njegovateljicu i služavku Samru stavila je na popis nasljednika.

Tako je Samra M. naslijedila veliki novac, pobjegla od muža i podnijela zahtjev za razvod. Zahtjev supruge naljutio je Ramiza, a pogotovo to što mu je Samra M. odbila prepisati pola svoje novostečene imovine.

Zato je Ramiz kupio je sjekiru i 8. februara ove godine došao u stan u kojem je živjela Samra M.

Nekoliko puta je sjekirom udario bivšu suprugu, a u krvavom pohodu zaustavio ga je 16-godišnji sin koji je čuo vrisak majke. Ramiz H. je mislio da je njegova bivša supruga mrtva, pobjegao je, ali je uhapšen istog dana.

Ljekari su davali male šanse Samri da preživi jer je zadobila teške povrede glave i masivno krvarenje u mozgu. U početku je bila u komi i nekoliko nedjelja bila je životno ugrožena.

Suprotno prvim prognozama ljekara, do najtežih oštećenja mozga nije došla, ali Samra M. treba bolničku rehabilitaciju. Pored toga, zbog paničnih i anksioznih napada nalazi se u psihoterapijskom tretmanu.

Nakon pokušaja ubistva Ramiz H. je bio u psihijatrijskom liječenju, pokušao je samoubistvo. Sada ga očekuje 8-godišnji boravak iza rešetaka…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije