Austrija: Bosanac i Turčin pronašli inovativan način za prenos kokaina

Radiosarajevo.ba
Austrija: Bosanac i Turčin pronašli inovativan način za prenos kokaina
Kako bi zadovoljio ovisnost, biznismen iz St. Pöltena, glavnog grada austrijske pokrajine Donja Austrija, imao je sigurne dobavljače kokaina.

Bila su to dvojica stranaca – državljani BiH i Turske – koji su 52-godišnjem biznismenu svakog mjeseca dostavljali malo pakovanje od po 15 grama kokaina, piše austrijski portal noen.at.

Zarađenim novcem, Bosanac i Turčin finansirali su vlastite potrebe za narkoticima. Posao je išao uhodanim tempom sve dok ga nije zaustavila policija.

Vijest i ne bi bila toliko interesantna da policija nije otkrila inovativan način kojim su Bosanac i Turčin prenosili kokain do austrijskog biznismena. Tandem sitnih dilera kokain je skrivao nigdje drugo nego u kruhu!

Sudija Slawomir Wiaderek odrezao je kazne tandemu dilera kokaina u kruhu: Bosanac je osuđen na 12, a Turčin na 15 mjeseci zatvora jer je imao još jedan grijeh – korištenje falsificiranih dokumenata. Presuda nije konačna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije