Žurnal: Predsjednik Kantonalnog suda Sarajevo prijavljen zbog seksualnog uznemiravanja!

Radiosarajevo.ba
Žurnal: Predsjednik Kantonalnog suda Sarajevo prijavljen zbog seksualnog uznemiravanja!
CIN / Vladimir Špoljarić

“Želim da te poljubim“, izgovorio je, prema sadržaju prijave Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a 12. februara ove godine predsjednik Kantonalnog suda Sarajevo Vladimir Špoljarić, piše Žurnal.

„Želju“ je u svom uredu izgovorio pravnici Enisi Pazalji, sekretaru suda. Bio je to nastavak njegovog nametanja koje je počeo dvije sedmice ranije:

Ja želim da se brinem o tebi, dozvoli mi da ti pokažem svoju ljubav, želim da mi se otvoriš, da mi otvoriš dušu“.

Na službeni broj telefona Pazalja je od Špoljarića dobijala SMS poruke sadržaja poput „Poželio sam te“; „Hvala što postojiš“....

“Na sve pozive imenovanog u kancelariju i telefonske pozive odgovarala sam hladnim službenim tonom, pokazujući da sam povrijeđena i uvrijeđena kao žena i majka, da odbijam takav odnos,“ navodi Pazalja.

Primjetila je da Špoljarić ulazi u njenu kancelariju kada je odsutna, da su joj službene i privatne stvari pomjerane. Jednom prilikom u ormaru je zatekla šoljice sa svojom slikom kao i rukom ispisanu poruku u službenom rokovniku „Volim te, volim i ja tebe Enisa“.

Prve posljedice odbijanja udvaranja počinju nakon njenog povratka sa godišnjeg odmora, kada je Špoljarić optužuje da odlazi bez njegovog znanja, iako je tvrdi Enisa, službeno najavila korištenje odmora.

„Ovdje će biti kako ja kažem, ja imam veze i u VSTV-u i u Tužilaštvu Kantona Sarajevo i u MUP-u, ako me prijaviš niko ti neće vjerovati, niko neće svjedočiti u tvoju korist, to se teško može dokazati, ja ću te uništiti, smijenićemo te, ostaviću te bez posla, izbaciću te sa suda, nećeš više ovdje raditi“, zaprijetio joj je tada, prema prijavi, Špoljarić.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije