Zločin u Srpcu: Nakon svađe, uoči puta u Njemačku, svekar ubio snahu

Radiosarajevo.ba
Zločin u Srpcu: Nakon svađe, uoči puta u Njemačku, svekar ubio snahu
Foto: RAS Srbija / Mjesto Zločina

Policija je uhapsila Neđeljka Popadića (67) nakon što je u porodičnoj kući u Sitnešima kod Srpca sa tri hica iz pištolja ubio snahu Ilijanu Popadić (41).

Porodična tragedija policiji je prijavljena u nedelju oko 19.55 sati, nakon čega je na mjesto ubistva upućena ekipa za uviđaj.

Srpskainfo saznaje da je Popadić nakon žestoke porodične svađe ispalio tri hica u snahu. Dva hica su Ilijanu pogodila u grudi, a jedan u glavu.

Motiv porodične tragedije za sada niko ne zna, ali je ubistvu prethodila žestoka svađa između Popadića i snaje.

"Ovako nešto sigurno nije planirano, jer je Neđeljko danas trebao biti na putu za Njemačku gdje je proveo radni vijek i gdje je nedavno zakazao pregled kod kardiologa. Vjerovatno se radilo o jakom afektu, ali zbog čega su se posvađali to sada samo zna Neđeljko", ispričao je za Srpskainfo blizak rođak Popadića, koji je želio ostati anoniman.

Prema nezvaničnim informacijama, Popadić se u nedjelju poslijepodne prvo posvađao sa svojom unukom, koja je nakon svađe otišla do prijateljice u Srbac.

"Da li je ista rasprava nastavljena između Neđeljka i Ilijane i da li je Ilijana stala u odbranu svoje kćerke, trebala bi utvrditi policijska istraga", naveo je rođak Popadića.

Komšije Popadića ujedno pričaju da nikada nisu čule galamu iz porodične kuće, koja se nalazi uz lokalni put prema Srpcu. Ovu priču potvrdili su za Srpskainfo i radnici sa susjednog objekta.

"Ovdje smo radili duži vremenski period, ali nikada se nije čulo da se u kući neko svađa, a posebno ne Neđeljko i Ilijana. Za tragediju sam čuo sinoć, odnosno da se Neđeljko prvo posvađao sa svojom unukom, koja je nakon svega otišla do drugarice, ali zašto je pucao u Ilijanu to vjerovatno nikada nećemo saznati", dodao je komšija Popadića.

Rodbina i komšije i juče su u nevjerici pokušavali naći razloge porodične tragedije.

"Neđeljko je cijeli radni vijek proveo radeći u Njemačkoj. Tamo je sagradio kuće, kao i ovdje. Sin mu je u vrijeme tragedije bio u Njemačkoj, a Ilijana je završavala također da ode na rad kao medicinski tehničar. Upravo danas je Neđeljko trebao da ode za Njemačku na ljekarski pregled i to svojim kombijem, koji je parkiran ispred kuće", ispričao je komšija.

Rodbina i komšije jednoglasni su u stavu da je Neđeljko u nedjelju uvečer, osim Ilijaninog, uništio i živote bliskih članova porodice, a posebno unuka i unuke, koji su preko noći ostali bez majke.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Aleksandar Simonović, koji je obavio uviđaj zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Gradiška, naredio je preduzimanje svih potrebnih istražnih mjera i radnji kako bi se utvrdile tačne okolnosti porodične tragedije u Sitnešima kod Srpca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije