Žena koja je ostavila bebu u kontejneru danas na saslušanju u Tužilaštvu

E. H.
Žena koja je ostavila bebu u kontejneru danas na saslušanju u Tužilaštvu
Nakon što je jučer uhapšena u Sarajevu, ženska osoba inicijala Dž. B. iz Sarajeva osumnjičena da je ostavila bebu u kontejneru, na području sarajevske općine Centar, danas je sprovedena u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

"Osumnjičena je predata u Tužilaštvo, te će biti zadržana 24 sata. Nakon što je postupajući tužilac ispita bit će odlučeno o daljim mjerama u ovom slučaju. U ovom slučaju, ona je osumnjičena za krivično djelo napuštanje djeteta", kazala je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Podsjećamo, Dž. B. (1979) uhapšena je jučer u Sarajevu, nakon što je, navodno, identificirana kao majka napuštenog djeteta.

Dijete je pronađeno u nedjelju, 31. decembra 2017. godine u 17.25 sati, zamotano u deku u jednom od kontejnera u ulici Koševo, a pronašla su ga dvojica policijskih službenika. Nakon toga, vijest o ovom događaju šokirala je javnost, a uskoro je objavljeno i kako je beba u dobrom zdravstvenom stanju, te da je hospitalizirana na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije