Zbog ranjavanja djevojke policajcu iz Drvara određen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Zbog ranjavanja djevojke policajcu iz Drvara određen jednomjesečni pritvor
Foto: Krajina.ba / Kantonalni sud u Livnu

Na prijedlog kantonalnog Tužilaštva, Kantonalni sud u Livnu u utorak je osumnjičenom 28-godišnjem S. S. iz Drvara odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kako su prenijeli iz Tužilaštva, osumnjičeni se tereti da je 9. februara ove godine u jutarnjim satima, kao policajac PS Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt "Scorpion", koji se nalazi u Drvaru, čiji je ujedno i vlasnik, te je stojeći za šankom i konzumirajući alkoholna pića u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu, te iz njega ispalio jedan hitac prema radnici, 25-godišnjoj Ani Gloginji  iz Drvara, a koja se nalazila unutar šanka te joj je nanio prostrijelnu ranu prsišta.

Zbog težine povreda, Gloginja je vozilom Hitne pomoći prebačena u bolnicu dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici MUP-a Livanjskog kantona i PU Drvar, uz prisustvo i pod nadzorom tužitelja.

Nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući kantonalni tužilac je podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, povodom odlučivanja po prijedlogu za određivanje pritvora, postupajući sudac donio je rješenje kojim se osumnjičenom određuje mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga protiv osumnjičenog je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije