Određen jednomjesečni pritvor za Almira Ejubovića

L. R.
Određen jednomjesečni pritvor za Almira Ejubovića
Radiosarajevo.ba / Privođenje Almira Ejubovića
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću koji je osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale tri djevojke.

 

Ejubović je, podsjećamo, vozio BMW u kojem su, nakon udesa na autoputu A-1, poginule tri djevojke. Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18) poginule su odmah nakon udesa, a Lejla Oruč (17) preminula je u bolnici. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je Ajla Oruč, rođena 2000, koja je i dalje u bolnici.

Ejubović je osumnjičen da je izazvao nesreću, koja se dogodila 29. juna.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a potvrdila je u izjavi za Radiosarajevo.ba da je pritvor za Ejubovića zatražen još jučer te da se čeka odluka Kantonalnog suda u Sarajevu.

Pritvor je, kako nam je kazala, predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni svojim boravkom na slobodi uznemirio javnost.

Neregistrovano motorno vozilo BMW-X5, koje je vozio Ejubović, skrenulo je u desnu stranu van kolovoza i udara u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub, Vozilo je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske tablice 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske tablice 669-E-I55. 

Prema još uvijek nezvaničnim navodima, do udesa je došlo zbog velike brzine upravljanja vozilom.

Dodajmo i to da je Ejubović u bolnici istražiteljima kazao kako se "ne sjeća ničega".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije