Policija / Za podmetanje požara u 'Energoinvestu' se terete dvojica Zeničana

15. 08. 2019. u 12:00:00 Srna

Shares:0

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da postoje osnovi sumnje da su požar u bivšoj fabrici Energoinvest u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu preduzeća Elektroinženjering izazvala lica čiji su inicijali N.B. i J.H. iz Zenice.

Uzrok požara u 'Energoinvestu' je ljudski faktor

Šehovac je rekao novinarima da su danas Okružnom javnom tužilaštvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih lica zbog osnova sumnje da su kao radnici preduzeća Tola kompani iz Zenice 10. avgusta, vršeći radove na pomenutom objektu, počinili krivično djelo paljevina.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Namiru Bašiću /25/ i Jasminu Haseljiću /42/ za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom "brenera".

Šehovac ističe da je nad ovim osobama izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužilaštvu koje će dalje preduzimati mjere i radnje.

Drama zbog požara u I. Sarajevu: Apel stanovništvu da ne izlazi iz domova

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorilo je i uništeno oko osam hiljada metara kvadratnih krovne konstrukcije.

SDS sumnja da je požar u Energoinvestu podmetnut kako bi se prikrili tragovi

Šehovac je podsjetio da je 10. augusta prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. augusta, a 12. augusta je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužioca i uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite.

Požar u I. Sarajevu: Tražili pomoć sarajevskih vatrogasaca pa se predomislili

On je rekao da je tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo paljevina, te naložio preduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

NEMA KOMENTARA