Voz udario 71-godišnjakinju u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Voz udario 71-godišnjakinju u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U Ulici Drinska, u općini Novo Sarajevo, 71-godišnju Sarajku je jučer, oko 9.20 sati ujutro, udario voz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova, policiju je o nesreći obavijestio mašinovođa lokalnog voza, E.A, koji im je kazao kako je vozom udario i oborio pješakinju S.K., rođenu 1949. u Sarajevu, gdje je i nastanjena. 

Žena je zadobila teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u KCUS-u, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke i predstavnici JP“Željeznice F BiH”. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije