Velika policijska akcija u Tuzli: Zbog heroina uhapšeno 13 osoba

Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u Tuzli: Zbog heroina uhapšeno 13 osoba
PrtScr / Ilustracija

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Tuzlanskog kantona u saradnji s drugim agencijama nakon višemjesečne istrage proveli su jutros akciju po naredbi Općinskog suda u Tuzli i tom prilikom uhapšeno je 13 osoba.

Policija je zaplijenila veću količinu opojne droge heroin, više mobilnih telefona, novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti za dokazivanje krivičnog djela.

"Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a u sradanji s drugim agencijama izvršili su pretres na 15 lokacija na području Lukavca, Tuzle i Kalesije. Tom prilikom slobode je lišeno 13 lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Radi se o višemjesečnoj istrazi tokom koje je pronađena određena količina materije koja asocira na opojnu drogu heroin", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona - Amra Kapidžić.

Nakon kriminalističke obrade lica će biti predata u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije