Velika policijska akcija u pet zemalja: U BiH pretresi na nekoliko lokacija

Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u pet zemalja: U BiH pretresi na nekoliko lokacija
Foto: SIPA / Ilustracija

U pet zemalja - Holandiji, Belgiji, Španiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini je provedena akcija u cilju suzbijanja organiziranog kriminala i pranja novca, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine nalazi se u Holandiji, gdje sa kolegama koordinira aktivnosti koje se realiziraju u Bosni i Hercegovini, a odnose se na određene osobe, osumnjičene za sudjelovanje u međunarodnoj mreži počinitelja krivičnih djela.

Osobe koje su predmet operacije u Bosne i Hercegovine, osumnjičene su za krivično djelo pranja novca.

Aktivnosti na području Bosne i Hercegovine realizirali su SIPA i Federalna uprava policije, izvršeni su pretresi na ukupno pet lokacija, a na računima jedne pravne i jedne fizičke osobe, blokirano je 400.000 maraka.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u proteklom periodu, sa kolegama iz Evropske unije putem EUROJUST-a koji je nositelj aktivnosti, učestvovalo u planiranju i dogovoru o načinu realizacije navedene operacije, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije