Velika akcija SIPA-e u Zenici: Hapšenja zbog organizovanog kriminala, droge...

F. Z.
Velika akcija SIPA-e u Zenici: Hapšenja zbog organizovanog kriminala, droge...
Foto: SIPA / SIPA (ilustracija)

U toku je velika akcija SIPA-e u Zenici, a pomoć Državnoj agenciji za istrage i zaštitu u realizaciji akcije pružaju OSA i MUP ZDK. Akcija se vrši po naredbama Kantonalnog Suda u Zenici i Tužilaštva ZDK.

"Politički službenici započeli su akciju Viza jutros. Akcija se izvrši po naredbama Kantonalnog Suda u Zenici i Tužilaštva ZDK. U toku su pretresi na četiri lokacije stambenih objekata, a do sada su slobode lišena tri lica. Zakonski osnov koji im se stavlja na teret su organizirani kriminal, krivotvorenje isprava i neovlaštena proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga", rekao je za Radiosarajevo.ba Luka Miladinović - glasnogovornik SIPA-e.

"U toku je akcija koja se po nalogu Tužilaštva provodi sa Državnom agencijom za zaštitu i sigurnost. Nakon što oni završe svoje radnje uhapšeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva. Trenutno su tri uhapšena, a dovode se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštnom proizvodnjom i puštanjem u promet opojnih droga, kao i krivovorenjem isprava", rekla je za Radiosarajevo.ba Asmira Redžić viši stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK.

Više informacija bit će poznato naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije