Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Potraga za dilerima drogom, pretresi na više lokacija

Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Potraga za dilerima drogom, pretresi na više lokacija
Foto: SIPA / Ilustracija

U Sarajevu je na više lokacija u toku velika akcija pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. 

Kako je za naš portal rekao Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, pripadnici ove policijske agencije započeli sa realizacijom operativne akcije usmjerene ka suzbijanju neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

"U dosadašnjim aktivnostima, pronađena je i oduzeta određena količina droge, oružje i municija, jedno vozilo, mobilni telefoni, SIM kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi", dodao je Miladinović za naš portal.

Prema istom izvoru, pripadnici SIPA-e naoružani dugim cijevima opkolilo je u popodnevnim satima ulaz u zgradu u Aleji Lipa u sarajevskom naselju Hrasno.

Osim u ovom naselju, u toku su pretresi i na Čengić-Vili...

"Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu. Sve aktivnosti policijskih službenika na terenu koordinara tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije ove naredbe", dodao je Miladinović.

Nezvanično smo saznali da je riječ o četiri osobe čije se hapšenje uskoro očekuje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije