Velika akcija FUP-a: Poznati detalji o hapšenju dilera u Sarajevu, Brezi i Visokom

Radiosarajevo.ba
Velika akcija FUP-a: Poznati detalji o hapšenju dilera u Sarajevu, Brezi i Visokom
/ FUP/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage danas su u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Duga II“, a vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedene akcije vrše se pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, te je lišeno slobode pet osoba inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.), B.K. (1998.) i A.B. (1989.), te državljanin Makedonije inicijala K.V. (1983.), a koji se sumnjiče da su u periodu od 13. decembra 2018. godine do danas, na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog Kantona stavljali u promet opojnu drogu Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.

Osobe lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije