Vegeterijanac i sljedbenik Hare Krishne - jedan od pljačkaša banke u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Vegeterijanac i sljedbenik Hare Krishne - jedan od pljačkaša banke u Mostaru
Zagrepčanin Krešimir Srbić je bio jedan od tri pljačkaša koji su pokušali u utorak, 5. marta otuđiti novac iz jedne mostarske banke. Zagrebački Jutarnji list otkriva o kakvoj osobi je riječ.

Podsjeća se da je Srbić u poređenju sa druga dva pljačkaša proveo najviše vremena u zatvoru. S obzirom da je 2003. godine opljačkao dvije poslovnice pošte u Hrvatskoj, prozvan je pljačkašom koji je imao "fetiš".

Ranije, početkom 2000-ih je Srbić bio osuđen na sedam godina zatvora, a na tu kaznu su mu dodavane presude koje su uslijedile.

Sisački, lepoglavski i turopoljski zatvor nisu bili dovoljni da Srbića odvrate od pljačkaških pohoda. Jutarnji list ističe da je tokom boravka u pritvoru imao niz prigovora tvrdeći da mu se krše ljudska prava.

Žalio se na skučeni prostor i prehranu jer je za sebe govorio da je vegetarijanac. Tokom boravka u zatvoru je smršao 20 kilograma.

Osim toga, tvrdio je da je sljedbenik Hare Krishne. Požalio se i na to što mu je oduzeta krunica Hare Krishne sa svastikom. Žalio se i na obrazloženje da mu je krunica oduzeta jer je na njoj istaknut neprimjeren simbol.

Saučesnici 53-godinšnjeg Srbića u pokušaju pljačke banke, bili su 37-godišnji Renato Andačić i 36-godišnji Damir Hrnjez, piše Jutarnji list.

Odgovorajućom reakcijom policije je okončana talačka kriza nastala pokušajem pljačke banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije