Uznemirujuće fotografije: Tri psa mučena i svirepo ubijena u Bijeljini

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće fotografije: Tri psa mučena i svirepo ubijena u Bijeljini
Članovi Udruženja za zaštitu životinja “Aska” prije nekoliko dana pronašli su tijela dva štetenta koja su zlostavljana na najsvirepiji način.

Jučer se desio sličan slučaj, ubijen je još jedan pas, a ovaj put su svjedoci potvrdili da su zločin počinile maloljetne osobe.

Polovinom oktobra desio se prvi od napada na pse, a o tome su iz Udruženja obavijestili policiju i veterinarsku inspekciju. 

"Zatekli smo stravičan prizor u okolini našeg skloništa. Dva šteneta, koja su nam ukradena deset dana ranije, unakažena su na najsvirepiji način i bačena u šiblje u blizini skloništa. Bili su polomljeni, rane su im nanijete oštrim predmetom, crijeva su im ispadala", saopćili su iz Udruženja.

Kada su se ovakvi incidenti javljali ranije, u Udruženju su uglavnom mislili da su posledica međusobnih napada pasa.

"Nismo ni slutili da su te povrede nastupile od strane ljudske ruke, jer tako nešto, priznaćete, niko ne bi ni pomislio. Međutim, nakon što smo pronašili dva šteneta koja su bila unakažena, sigurni smo da su u pitanju ljudi, jer je to potvrđeno i od strane veterinara koji je radio izvještaj o uzrocima smrti. Nakon ovoga, pse iz skloništa smo odmah evakuisali na sigurno mjesto", kazali su iz ovog udruženja.

Kada su konstatovali da se nad štencima desio brutalan zločin, volonteri Udruženja su pozvali policiju, ali im je dežurni policajac rekao da moraju zvati veterinarsku inspekciju i naći počinioca i tek tada ih zvati, jer oni imaju pametnijeg posla.

Sedam dana kasnije se desio sličan slučaj, ali ovaj put su svjedoci potvrdili da su zločin počinila maloljetne osobe, uzrasta izmjeđu 10 i 11 godina,

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije