Uz određene mjere zabrane: Dario Delibašić pušten iz pritvora

Radiosarajevo.ba
Uz određene mjere zabrane: Dario Delibašić pušten iz pritvora
FOTO: Facebook / Dario Delibašić

Dario Delibašić pušten je iz pritvora po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba advokat Zlatko Ibrašimović

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ranije je predložilo Kantonalnom Sudu ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane Dariju Delibašiću zbog učešća u otmici turskog i bh. državljanina.

Predložen jednomjesečni pritvor za Darija Delibašića

Riječ je o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, zabrani putovanja, odnosno ograničenje kretanja, te zabrani sastajanja sa svjedocima.

Podsjećamo, Delibašić se tereti da je iznajmio kuću i vozilo osobama iz Crne Gore i jednom državljaninu Srbije, koji su izveli otmicu vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu.

Sarajevo: Uhapšen Dario Delibašić zbog otmice državljanina Turske

Tamer K. je pripadnicima SIPA prijavio da je otet 17. aprila u ilidžanskom naselju Pejton.

Dok se vozio u Golfu 6, rekao je da su ga s tri vozila preseli nepoznati razbojnici sa automatskim puškama i pištoljima. Potom su ga izvukli iz vozila, svezali i stavili mu fantomku na glavu, te ga odvezli na nepoznatu lokaciju. Rekao je da su ga držali cijelu noć, tukli i prijetili smrću i njemu i njegovoj porodici. Rekao je još da su mu najprije tražili 500.000 eura, uz naredbu da im narednog dana donese još 200.000 eura.

Sutradan ga je, kako je naveo, jedan od otmičara izbacio na Otoci i ostavio. Vozilo mu nije vraćeno, a otmičari su od njegovog oca tražili gotovo milion KM. Navodno, organizator grupe otmičara ima državljanstvo Srbije i BiH i trenutno je u bijegu.

Također se moglo čuti da je Dario Delibašić tokom saslušanja u Tužilaštvu navodno rekao da je samo htio pomoći prijateljima iz Srbije koji su došli u Sarajevo. Kazao je da su ga oni zamolili da im da ključeve od kuće u naselju Otes i posudi vozilo, te da nije znao da planiraju otmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije