Usred dana ušetao u stan: Opljačkao trudnicu dok je kuhala ručak

Radiosarajevo.ba
Usred dana ušetao u stan: Opljačkao trudnicu dok je kuhala ručak

Provalnik je usred dana upao u stan u banjalučkom naselju Starčevica te ženi u poodmakloj trudnoći iz hodnika ukrao torbu s novčanikom i dokumentima, saznaju Nezavisne.

Krađa se dogodila nedavno u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u popodnevnim satima, a budući da tada obično ljudi dolaze s posla i borave u kući, ulazna vrata stana nisu bila zaključana. Kako je za Nezavisne ispričala opljačkana trudnica, u trenutku krađe bila je u kuhinji, a lopov je pobjegao prije nego što je uspjela da ga vidi. 

Dok sam pripremala ručak u kuhinji, čula sam škripu ulaznih vrata, a dok sam stigla do hodnika, vrata stana bila su širom otvorena. Vidjela sam da mi nema torbe, koja inače visi u hodniku. Ubrzo je muž stigao s posla i pozvali smo policiju", kazala je šokirana trudnica.

Ističe da ipak slučaj nije prijavila jer joj je rečeno da mora osobno doći u stanicu i popuniti prijavu o izvršenju kaznenog djela.

"To smo i namjeravali učiniti, ali torba je ubrzo pronađena na prvom katu zgrade. Nedostajao je samo novčanik, a dokumenti koje obično držim izvan novčanika bili su tu", kaže trudnica.

Dodaje da joj je doktor propisao mirovanje i da je zbog zdravlja djeteta odustala od odlaska u stanicu policije i potrage za provalnikom. U novčaniku je bilo, kako ističe, nešto manje od 50 KM i bankovna kartica, koja je ubrzo blokirana.

"Znam da postoje mnogo teža kaznena djela i da je ovaj narod opljačkan s raznih strana. Međutim, upadanje u pola dana u nečiji stan i ovakva vrsta krađe mogu ostaviti teški šok na oštećenog. Savjetujem građane da budu oprezni kako im se nešto slično ne bi dogodilo", kazala je sugovornica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije